Nye innovasjoner innen tannimplantat teknologi har ført til drastiske prisreduseringer!

Nye innovasjoner innen tannimplantat teknologi har ført til drastiske prisreduseringer!

Tannimplantater er et økonomisk svar til et mer fantastisk, mer selvsikkert smil. På grunn av fremskritt som har blitt gjort med innovasjoner er prisene også redusert! En rask online forespørsel viser ofte den beste tannlegen, men denne artikkelen gir de viktigste og mest nyttige dataene om temaet. Fortsett å lese!

Denne teknikken bruker kroner og erstatter det som mangler med noe som både ser ut og fungerer som ekte tenner. I utgangspunktet er disse innleggene produsert ved hjelp av brente materialer og fester seg til små titanpoler som bores på et lignende sted eller vedlegg der den vanlige tannen pleide å være. Til å begynne med blir stengene kombinert med beinet i kjeven. Da settes det en krone på toppen som er laget for å ligne på de omfattende tennene. Når denne prosessen er ferdig er det ingen overbevisende grunn til å få videre behandling og de nye tennene er usedvanlig solide.

Tannimplantater trender akkurat nå – dette er hvorfor!

Mennesker har prøvd å fikse eller erstatte manglende tenner i ganske lang tid. Det er mange forskjellige metoder og utviklinger, i tillegg til haugevis av eksperimentering som har ført til at mange mennesker frykter tannlegen.

Men sånne ting er nå minner fra fortiden og tanninnlegg er en metode som er helt uten frykt og er mye bedre enn mer etablerte metoder. Folk som mangler tenner vil nå kunne få det ideelle gliset. Mer enn 500 000 prosedyrer utføres hvert år og pasienter kan forvente 95% tilfredshet og suksess. [1]

De første tannimplantatene dukket opp på midten av 1960-tallet. De byttet snart ut falske tenner og broer som den foretrukne måten for å fikse misdannede, manglende eller misfargede tenner på. Siden den gang har millioner av mennesker i alle aldersgrupper opplevd suksess med tannimplantater.

Da de ble introdusert, ga tanninnlegg mange fordeler til mennesker. Med dem kunne det tenkes å spise, hvile og snakke uten problemer med tennene. Ved å sette allment interessepunkter til side, så de mye bedre ut, betydelig mer som en pasients normale tenner. Til syvende og sist var prossesen mindre plagsom og ga foretrukne resultater fremfor tidligere teknikker som skremte utallelige personer vekk fra tannlegekontoret.

Hvorfor skulle jeg få tannimplantater?

Hvis noen mangler tenner og vil at erstatningene skal føles som naturlige tenner og se bra ut, er det ingen bedre alternativ enn tannimplantater. Egentlig er det vanskelig å skille falske tenner fra ekte tenner siden tannspesialister kan til og med få dem til å ha nøyaktig samme fager som resten av tennene. Forebygging av bentap er et annet viktig aspekt ved tannimplantater. Etter å ha mistet en tann, vil det myke kjevevevet vokse for å absorbere gapet, noe som kan svekke beinet. Tannimplantater stabiliserer kjevebenet og forhindrer brudd.

I forhold til proteser er tannimplantater mye bedre når det gjelder komfort og tilpasning. Det er ikke nødvendig å ta dem ut, vaske dem om natten eller bruke forskjellige kremer.

Hvor mye koster tannimplantater?

Ærlig talt krever tannimplantater mer spesialisert arbeid og konsultasjoner med en tannlege, noe som betyr at de generelt sett er dyrere. Men, hva er prisene?
BeautySetter [2] anslår at en enkelt erstatningstann koster mellom ca. Kr. 12 000 ,- og Kr. 56 000 ,-.

Heldigvis har materialprisene gått ned de siste årene. Tannlege Mark McOmie rapporterte i Dental Economics [3] at prisen har falt fra ca. Kr. 4 800 ,- til omtrent Kr. 1 200 ,- for et enkelt implantat. Men til tross for det, er det fortsatt bedre å sjekke prisene til tannleger og erstatningstenner for å finne det beste tilbudet. Det er også mulig å spare penger ved å la en tannskoleelev utføre prosedyren under veiledning. Det er også potensial for ytterligere rabatter med forsikring.

Tannimplantater passer kanskje helt perfekt!

Når alt blir sagt, er det ingen bedre løsning for tenner som mangler og det resulterende tap av selvtillit enn tannimplantater. Selv om de er dyrere enn andre løsninger, er de enestående i komfort, følelse, holdbarhet og viktigst av alt hvordan de ser ut når de er ferdige. Enda bedre er det flere måter å få et godt kjøp på en prosedyre, men litt forskning blir nødvendig.

 

Referanser

[1]https://www.gotoapro.org/facts-figures/
[2]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4050226/
[3]https://www.reuters.com/article/us-health-dentalimplants-patient-percept/patients-can-spot-trouble-with-new-dental-implants-idUSKCN0PJ2GQ20150709https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4028797/