Top 5 luottokortit Suomessa

Top 5 luottokortit Suomessa

Luottokortin hankkiminen tuntuu joskus lähes mahdottomalta, ja juuri sopivan löytäminen tuo muutenkin hankalaan päätökseen lisää vaivaa. Totuus on kuitenkin, että Suomessa luottokortteja on hyvin saatavilla. Tässä viisi parasta luottokorttia, mitä voit saada Suomessa!

hand holding credit card in front of Finnish flag

Mikä on luottokortti?

Luottokortti on kortti, jolla voit maksaa ostoksista ja palveluista, vaikka tililläsi ei olisi vielä rahaa. Kortinhaltija tekee luottokorttiyhtiön kanssa sopimuksen siitä, että hän maksaa luottokorttivelan ennaltamäärättynä päivänä takaisin tekemistään ostoksista.

Useimmat luottokortit veloittavat sinulta palvelumaksun ja koron, jos et ole maksanut koko summaa ennalta määrättynä päivänä. Tämän vuoksi on tärkeää pitää kirjaa maksupäivistä ja säilyttää terve suhde pankkitilin ja luottokortin kanssa.

Useat luottokortit myöntävät bonuksia, kuten cash-back-palkkiota tai pisteitä, joita voit hyödyntää esimerkiksi lahjojen ostamiseen. Tämän vuoksi on tärkeää valita juuri itselle sopiva kortti. Tutustumalla asiaan tarkemmin saatat jäädä voitolle.

Kelpoisuusvaatimukset luottokortin hankkimiseen Suomessa

Jos asut Suomessa, voit hankkia luottokortin, kun sinulla on säännölliset tulot. Tarvitset seuraavia asiakirjoja luottokortin hankkimiseen:
– Henkilöllisyystodistus
– Sinun tulee olla 18-vuotias
– Viimeisin palkkakuitti
– Verotustiedot
– Tiedot asuinpaikasta
– Luottotiedot ja -historia

Top 5 luottokortit Suomessa

Asiakkaita houkuttelevat luottokorttien eri ominaisuudet. Tässä 5 parasta luottokorttia Suomessa:

1) Aktia Gold Mastercard

Aktia Gold Mastercard sisältää muutaman erinomaisen edun. Kortti on vuosimaksuton, joten itse kortti maksaa 0€. Kortin korko on myös suhteellisen pieni 10 %.

Aktia Gold Mastercard kortin omistajat saavat etuna ilmaisen matkavakuutuksen. Tämän lisäksi pankki tarjoaa muita pankkipalveluita, jos tarvitset niitä.

2) K-Plussa Mastercard

K-Plussa Mastercard on vuosimaksuton ja se tarjoaa palkintopisteitä. Jokainen ostamasi tuote kerryttää pisteitä, joita voit käyttää myöhemmin ostoksiisi.

Kortin korko on myös suhteellisen pieni 9.5 %. Toisin kuin muiden korttien, tämän kortin käyttäjän tulee olla yli 20-vuotias.

3) S-Eutukortti Visa

Kortin suurin etu on sen matala korko, joka on 6 %!

Tämän lisäksi saat s-bonusta jokaisesta ostoksestasi, jolloin saat käytännössä alennusta joka ostoksesta!

4) OmaSP Visa Credit

OmaSP Visa Credit on vuosimaksullinen kortti, joka maksaa vuodessa 36€. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttääksesi kortin etuja sinun tulee maksaa tämä summa vuosittain.

Kun maksat vuosimaksun, saat käyttöösi seuraavat edut. Saat edullisen 9 % koron ja ostosetuja, joista löydät lisätietoja heidän verkkosivuiltaan.

5) Alandsbanken Mastercard Private Banking Gold

Alandsbanken Mastercard on suhteellisen kallis kortti 100€ vuosimaksullaan. Tämän vuoksi on huomioitava, että kortti on enemmänkin tarkoitettu VIP-asiakkaille.

Korkean vuosimaksun ansiosta kortti tarjoaa lukuisia etuja, kuten matalan 7 % koron, matkavakuutuksen ja paljon muita VIP-etuja. 

Lopputulos

Kuten näet, sinulla on lukuisia eri vaihtoehtoja, kun valitset itsellesi luottokorttia. Tärkeää on kuitenkin miettiä, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä ja tehdä tämän pohjalta omat johtopäätöksesi. Aina kannattaa myös ottaa asioista selvää useista eri lähteistä, jolloin saat päätöksesi tueksi mahdollisimman monta mielipidettä.

Referenssit

[1] “Am I Eligible For A Mastercard”, Nordea Bank (2021). Retrieved November 8, 2021 from: https://www.nordea.fi/en/personal/our-services/credit-payment-cards/eligible-for-a-mastercard.html 
[2] “Aktia bank”, Aktia Bank (2021). Retrieved November 8, 2021 from:  https://www.aktia.fi/en/index.html 
[3] “ OP Pohjula Bank” OP Pohjula Bank (2021). Retrieved November 8, 2021 from:  https://www.op.fi/op-financial-group/debt-investors/pohjola-bank-plcs-shares 
[4] “S-Pankki” S-Pankki Bank (2021) Retrieved November 8, 2021 from: https://www.s-pankki.fi/ 
[5] “OmaSP” OmaSP Bank (2021). Retrieved November 8, 2021 from:  https://www.omasp.fi/en 
[6]  “Alandsbanken” Alandsbanken (2021). Retrieved November 8, 2021 from:  https://www.alandsbanken.ax/