Topp 5 kredittkort i Norge

Topp 5 kredittkort i Norge

Søker du om kredittkort i Norge? Avhengig av dine nåværende behov, kan det være veldig nyttig å bruke et kredittkort for å betale for kjøp og tjenester. Imidlertid er det for øyeblikket ikke noe kredittkort som passer for alle når det gjelder bonuspoeng, belønninger og transaksjonsgebyrer. Når det er sagt, har vi satt sammen en liste over de 5 beste kredittkortene i Norge som skal gi deg informasjon om hva som muligens fungere best for deg.

A lady is looking at her credit card.

Hvordan du kan søke om kredittkort i Norge

Hvis du er bosatt i Norge, er det mulig å søke om kredittkort dersom du oppfyller minimumskravene. Hvis du ikke er norsk kan du også søke om kredittkort. Når du har bodd i Norge i minst ett år, har du mulighet til å søke så lenge du er heltidsansatt og har alltid betalt alle regningene i tide.

Vanligvis forventer norske kredittkortutstedere å få se minst ett helt års selvangivelse, så teknisk sett kan det ta opptil to år før du blir kvalifisert. Mens kredittkort kan være verdifulle verktøy for å håndtere privat- og husholdningsøkonomi, bør man selvfølgelig passe på å ikke akkumulere unødvendig gjeld.

De 5 beste kredittkortene i Norge

Hvis du bestemmer deg for å søke om et kredittkort, bør du sørge for at du kjenner til alle fordelene og ulempene ved å bruke denne betalingsmetoden. Her er de fem beste kredittkortene i Norge som du kan sammenligne.

1) Bank Norwegian Visa

Den første store fordelen med dette kortet er at det ikke har årlig avgift. Dette betyr at du kan benytte alle tilleggsfordelene til kortet helt gratis. Kortet gir seks ukers rentefri kreditt. Etter det betaler du 19,99 %. Fakturaen kommer inn på epost rundt den 20. hver måned.

Hvis du bruker e-bøker, anbefaler jeg at du registrerer deg slik at du får beskjed når fakturaen ankommer her. Fakturaen inneholder transaksjonene på kortet fra den 16. i forrige måned til den 15. i nåværende måned.

2) Bank Norwegian Mastercard

Bank of America Norwegian Cruise Line World Mastercard er et reisebelønningskredittkort produsert i samarbeid mellom de to selskapene. Det er laget for de som ofte reiser med Norwegian Cruise Line. Ved å bruke dette kortet kan du tjene tre poeng per 10 kroner brukt, to poeng per 10 kroner på kvalifiserte fly- og hotellkjøp og ett poeng per 10 kroner på alle andre kjøp.

Bank of America Norwegian Cruise Line World Mastercard tjener 20 000 bonuspoeng etter at du foretar Kr. 10 000 ,- eller mer i kjøp innen 90 dager etter du oppretter en konto. Det er årlig avgift på Kr. 0 ,-. Kortholderfordeler inkluderer null ansvar for uredelige transaksjoner og månedlig FICO-kredittscore helt gratis.

3) Bankkort Mastercard

Dersom noen foretar uautoriserte kjøp med kortet ditt, har du krav på kompensasjon. Du kan både handle eller ta ut penger med bankkortet ditt. Pengene trekkes direkte fra kontoen din ved kjøp og du har alltid tilgang til bankkontoen din, 24 timer i døgnet.

Dette kortet har årsavgift på Kr. 300 ,-. Det er gratis dersom du er 18 til 26 år gammel og mottar CSN-studiemidler på Handelsbanken-kontoen din.

4) Re:member

Et kredittkort uten årsavgift og med 5 % cashback i 100 dager. Opptil 45 dager rentefri kreditt og opptil 20 % belønningsrabatt i over 200 nettbutikker. Det er reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst 50 % av reisens transportkostnader med kortet og opptil Kr. 135 000 ,- i kreditt. Dette er definitivt et kort med massevis av fleksibilitet!

5) Bankkort Maestro

Når du betaler eller tar ut penger med bankkort Maestro, trekkes pengene direkte fra din konto i banken. Maestro er akseptert i butikker som har en direkte tilkoblet terminal, og på de fleste minibanker over hele verden. Hvis du er over 18 år gammel kan du velge PIN i appen for privatpersoner eller nettbanken når kortet bestilles. Du kan deretter endre koden når som helst på alle minibanker.

Bankkort Maestro inkluderer og gir tilgang til en rekke praktiske egenskaper, inkludert avbestillingsforsikring for reiser over hele verden, åpen-og-lukk for internettkjøp, rask balanse på mobiltelefon og tilleggshjelpstjenesten.

Konklusjon

Om du nettopp har begynt med å skaffe ditt nye kredittkort eller du ser etter hva du skal få til ditt neste kort i Norge, må du bruke denne listen for å få informasjon om hva som passer etter dine behov. Husk alltid å gjøre undersøkelser før du gjør en veldig seriøs forpliktelse. Vi anbefaler at du skal være klar over fordeler og ulemper, samt potensielle svartebørs-svindeltilbud.

Referanser
[1] “Overview of Banks in Norway” Educba. Retrieved December 2, 2021
[2] “Credit Card Norway” Scandinavia. Retrieved December 2, 2021
[3] “Compare Credit Cards in Norway” Life in Norway. Retrieved December 2, 2021
[4] “Bank Norwegian VISA Credit Card – get free airline tickets and free travel insurance” Crowlending Rocks. Retrieved December 2, 2021
[5] “Debit Cards and Credit Cards” Handelsbanken. Retrieved from December 2, 2021